• Es preveu que l’interès del mercat nacional pels càmpings de la zona de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre continuï sent positiu
  • La temporada alta dels Càmpings de Tarragona dona feina a 4.000 persones de forma directe i a 10.000 indirectament.
Perspectiva d’un dels càmpings de Tarragona a l’estiu
Tarragona, 24 de juny.- Les previsions d’ocupació de Càmpings de Tarragona son positives i segueixen una tendència similar a la de l’any passat, que van tenir una mitjana de més del 60% d’ocupació durant el període de juny-agost. La bona climatologia que s’espera per aquest estiu i la cada cop més consolidada recuperació del turisme espanyol fan veure amb optimisme l’evolució de les reserves i esperen que en els pròxims dies s’animin encara més. Al 2014 l’estiu va registrar 6,7 milions de pernoctacions.
L’Associació de Càmpings de Tarragona dóna molta importància als mercats de proximitat. El mercat nacional va representar al 2014 el 54% del volum total de clients, un 4% més que al 2013, i es preveu que les reserves per 2015 segueixin un patró similar. Segons declaracions de Berta Cabré, presidenta de l’Associació: “els campistes nacionals tornen a animar-se. Les expectatives per la temporada 2015 son molt positives, després dels bons resultats del pont de maig i de Setmana Santa”. Per darrera dels espanyols al rànquing els segueixen els francesos i holandesos, que l’any passat van tenir un pes del 17% i el 14%, respectivament. Aquests son els principals mercats internacionals per l’Associació. Els segueixen l’alemany, el britànic, el belga, l’irlandès i l’italià.
Els Càmpings de la zona de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es caracteritzen per tenir un client amb un perfil molt familiar que, aprofitant les vacances escolars, es desplacen a la zona de Tarragona la qual ofereix múltiples activitats d’oci, culturals i esportives per fer en família.Feina a l’Associació de Càmpings de Tarragona
Càmpings de Tarragona genera al voltant de 4.000 llocs de treball directes i 10.000 indirectes. A partir de Setmana Santa es quan les contractacions comencen a pujar, arribant al seu màxim a l’estiu.
L’amplia oferta de serveis de Càmpings de Tarragona que van des d’animació infantil, esportiva, espectacles, restauració i el manteniment de centenars de hectàrees de vegetació i naturalesa exigeixen un gran volum de contractació de professionals.

L’Associació Càmpings de Tarragona en números
L’Associació de Càmpings de Tarragona, formada per 55 membres, representa el 40% de les places turístiques disponibles en la província de Tarragona, el que en números es tradueix en 64.812 places. Al 2014 es van registrar 6,7 milions de pernoctacions.
Els càmpings de Tarragona compten amb una inversió anual de al voltant de 15 milions d’euros per a la millora de les seves instal·lacions. Així doncs, entre els integrants de l’Associació es troben alguns càmpings que han obtingut el màxim reconeixement europeu Best Càmping 2015, convertint a aquesta zona en una de les regions amb un major ràtio de Best Càmpings a Europa.
Aquesta temporada, l’Associació Càmpings de Tarragona ha llançat la ambiciosa campanya promocional Unique Mediterranean Camping Destination. Aquesta campanya té per objectiu emfatitzar que la provínicia de Tarragona és una zona de vacances i oci única al sud d’Europa per varies raons: única pel seu clima i per la seva agradable temperatura del mar, única per la seva naturalesa i pel seu llegat cultural, única per la seva gastronomia i els seus vins i única per les seves possibilitats d’oci. I la combinació de tots aquests elements fan que Tarragona ofereixi una combinació única en el Mediterrani per gaudir de les vacances.