L’obra guanyadora servirà per il·lustrar els actes que tindran lloc amb motiu de l’aniversari de l’emblemàtic restaurant.

Cartell disenyat per Picasso per al menú, un retrat dels artistes fixes del local i el cartell de Puchinel·lis
Diferents cartells al llarg de la història d’Els 4 Gats recopilats per a la celebració del 115 anniversari.

Barcelona, 13 de setembre de 2016. El Restaurant 4 Gats llança avui el concurs públic per trobar el cartell que servirà per il·lustrar els actes del 120è aniversari de l’emblemàtic establiment barceloní. El cartell ha de reflectir l’esperit festiu però a l’hora intel·lectual de 4 Gats des de la seva inauguració el 12 de juny de 1897.

La participació al concurs és oberta a qualsevol persona resident a Catalunya i podrà ser feta en qualsevol tècnica sempre i quan sigui fàcilment reproduïble.

El plaç d’entrega de materials acaba l’1 de novembre. Durant les primeres setmanes d’aquest mes el jurat, format constituït per diversos membres de reconegut prestigi professional dins del món de les arts i de la cultura a escala nacional i internacional, es reunirà per dilucidar el guanyador i el 24 de novembre es farà públic el cartell que il·lustrarà el 120è aniversari de 4 Gats.

Tanmateix, les 10 obres finalistes formaran part d’una exposició col·lectiva que se celebrarà el mes de gener de 2017 i que servirà per inaugurar els actes de l’aniversari.

La participació en la vida cultural barcelonina de 4 Gats ja ve de llarg. Aquest restaurant, que va pujar la persiana per primera vegada al 1897, va romandre obert només sis anys (fins 1903) però va ser temps suficient per convertir-se en un cau intel·lectual i bohemi durant aquella època. Acollia totes les disciplines artístiques: literatura, poesia, arquitectura, música i pintura. Algunes de les personalitats que van formar part d’aquest panorama van ser: Santiago Rusiñol, Pablo Picasso, Ramon Casas, Miguel Utrillo o Enric Granados.

Més recentment, 4 Gats va organitzar el Concurs de Relats Curts Ploma 4 Gats, un certamen literari que enguany va celebrar la seva segona edició superant amb escreix les xifres obtingudes en la primera edició. El Ploma 4 Gats premia els millors relats curts escrits per persones entre 18 i 30 anys.