• La capital de la Costa Daurada organitza diverses activitats amb motiu de les Festes del Rei Jaume I, que commemoren l’expedició del monarca a Mallorca el 1299.

Salou, 31 d’agost de 2016.– Història, tradició, espectacle audiovisuals i festa s’uniran un any més a Salou amb motiu de la celebració de la 21a Festa del Rei Jaume I, esdeveniment que cada any commemora la sortida, l’any 1299, de les tropes catalanes liderades pel cèlebre monarca direcció a Mallorca, en una expedició nàutica que acabaria amb la conquesta de l’illa.

Des de l’1 al 4 de setembre, els habitants de Salou rebran els seus visitants engalanats d’època per tal de recrear un poblat medieval en un viatge en el temps que permetrà reviure l’atmosfera d’aquell moment amb un ampli programa d’activitats.

El punt àlgid de la festa tindrà lloc el 3 de setembre, quan el rei Jaume I, acompanyat de la seva esposa Violant d’Hongria, recorri a cavall els carrers de Salou. La desfilada rememora els dies en què el Conqueridor va recórrer Salou buscant un exèrcit que l’acompanyés en el seu viatge pel Mediterrani. En la desfilada hi participaran, vestits d’època, més de 300 veïns de Salou que representaran diferents personatges de la societat medieval com ara el seguici de guàrdies, cronistes i autoritats del rei o els pagesos, cavallers i clergues que conformaven la societat del moment.

El Mercat Medieval acollirà activitats per grans i petits (tallers, proves d’habilitats físiques, màgia, danses medievals o espectacles musicals) mentre que el campament d’en Pere Martell rebrà els germans caça-recompenses Jofre, que desplegaran les seves habilitats durant els quatre dies que dura la festa amb cercaviles, conta contes i jocs infantils.

A més, la façana del Centre d’Art Torre Vella serà el “pergamí” on es projectarà el “Mapping del Rei Jaume I. Conquerint la història”, un espectacle audiovisual centrat en la seva figura. L’espai també acollirà “L’hostal d’en Bernat”, una representació de la companyia Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries que combina música, teatre, circ i humor.

Una celebració pensada per gaudir en família que permet conèixer la història i tradicions del territori de manera festiva.

Més informació a www.visitsalou.es